Går du som mange andre forældre og overvejer at købe en Airtrack til dit barn til brug ude i haven? Så kommer her et par tips som måske kan være med til at gøre det nemmere at finde den helt rigtige model. Med så mange forskellige mærker, størrelser og designs inden for Airtracks kan det godt være lidt af en opgave at finde den helt rigtige så du undgår at bruge pengene unødvendigt. Lad os ligge ud med at se lidt nærmere på størrelsen og hvorfor det er så vigtigt at finde den helt rigtige Air track størrelse til dit barn.
Læs mere – Sådan vælger du en ny Airtrack til en gymnast
Sådan vælger du den rigtige størrelse Airtrack til haven
Køber du en for lille Airtrack så bliver brugeren hurtig træt af den og får den ikke brugt så meget som du gerne ville. Køber du den for stor så risikere du ikke at have pladsen eller at smide penge ud på noget som måske ikke var nødvendigt. Så hvordan vælger du lige den helt rigtige størrelse? Typisk siger man at jo bedre en gymnast personen er (og jo ældre) jo større en Airtrack har vedkommende brug for. En 7 årige dreng som lige er begyndt til gymnastik vil måske vil fint tilfreds med en 3 meter Air track det første år, mens en 12 årige pige med 2 års erfaring inden for gymnastik vil have et helt andet behov. Her vil en 5 meter 20cm nok være et noget bedre valg, hvis der er plads og budget til en sådan. Størrelsen på Airtrack har betydning for hvor mange spring du kan sammensætte i en serie (jo længere jo sjovere – sådan er det bare). Tykkelsen betyder hvor meget ekstra kraft den som springer på den får. Bredden på Airtracken afgøre lidt hvor sikker den er at bruge. På en bred model er der bedre plads til at man springer lidt skævt uden at ryge ud over kanten. Jo dygtigere man er, jo mindre bredde er det behov for. Så til en nybegynder kan det være en god ide at få en model som har lidt ekstra bredde, især hvis det er tale om en lidt længere model.
Læs også: Derfor er en Flipz ofte et godt valg
Hvilken model skal du vælge?
Der er også stor forskel på de forskellige mærker inden for Airtracks. Ofte er den store forskel fremstillingen. De billigere modeller indeholder typisk flere skadelige kemikalier som man ikke bør være i direkte kontakt med i længere tid af gangen. Kvaliteten er som regel også ringere, hvilket både giver en dårligere performance men også en kortere levetid. En anden fordel ved mange af de lidt dyrere mærker, er at du til flere af dem kan købe forskellige slags ekstra udstyr, eller i nogle tilfælde endda koble 2 eller flere Airtracks sammen og benytte dem som en lang spring bane hvilket så giver nogle helt andre muligheder. Køber du f.eks. en 3 meter model og bruger den det første år, så vil det måske være meget praktisk at næste år udvide Airtracken med et springboard eller en anden 3 meter og på den måde få endnu mere glæde af den. Så med mindre du falder over et virkelig godt tilbud, så vil nok jeg anbefale at du går efter et af de større mærker.
Læs også: Hvilken sportsgren er mest sjov her om sommeren?
Hvilket design bør du vælge?
Airtracks kommer i mange forskellige farver og med forskellige designs. Typisk har det ikke så meget at sige og er mest en smagssag. Kan du lide pink, så køb en pink Airtrack. Er du mere til blå så skal Airtracken da selvfølgelig være blå. Nogle kommer med en centerlinje, som kan være ret praktisk til nybegyndere da du kan bruge linjen til bedre at holde dig i midten af airtracken når du laver en længere serie. Udover stil har designet ikke så meget at sige. Nogle enkelte modeller kommer med dobbeltrail hvilket betyder at de har ekstra beskyttelse i siderne og dermed får en længere levetid. Så gå efter det design du syntes er pænest og passer til din personlige stil. Nogle modeller kommer med velcro hvilket gør det muligt at koble forskellige former for ekstraudstyr på, og dette er jo en del af designet.
Læs mere: Hold formen ved hjælp af løbetræning
Når du skal købe Airtrack, så er overstående 3 elementer ting du bør have med i overvejelsen. Prisen er selvfølgelig også en vigtig faktisk og det samme er hvor stor en model du har plads til i haven (eller inden for hvis den også skal kunne bruges her)
